Prepustite se našem tIMU

Kozmijatrija lica

KOZMIJATRIJA LICA

Kozmijatrija je relativno nov naziv za spoj medicinske stručnosti u polju estetske medicine, kozmetologije i novih suvremenih tehnologija a sve sa istim sveobuhvatnim ciljem poboljšanja izgleda kože lica kao i cijelog  tijela.

Obuhvaća poznavanje svih struktura kože te njenih promjena kroz starenje, kao i poznavanje fizioloških ali i patofizoloških reakcija na različite unutarnje i vanjske utjecaje ne bi li se odabrao najadekvatniji pristup i tretman u prevenciji i/ili liječenju novonastalih neželjenih promjena koje) narušavaju estetski izgled pojedinca.

Kozmijatriju prvenstveno provode specijalisti dermatovenerologije i plastične rekonstrukcijske i estetske kirurgije ali i drugi  specijalizirani, certificirani liječnici  koji se bave estetskom medicinom. Nezaustavljiv napredak tehnologije, regenerativne i antiaging medicine, endokrinologije, dentalne medicine i drugih medicinskih grana, farmakologije, nutricionizma, kozmetologije i dr. omogućuje temeljit pristup svakom pacijentu. Danas, više nego ikad, takav pristup postaje dohvatljiv udruživanjem različitog zdravstvenog kadra u multidisciplinarne timove koji se bave psihofizičkim zdravljem ne zanemarujući estetiku, točnije, paralelno rješavajući uzroke problema na svim mogućim i dostupnim razinama. Od kad je nastala, kozmijatrija se nedvojbeno razvija i kao znanost i kao djelatnost, sustavno raste i kontinuirano unaprijeđuje kvalitetu života pojedinca. Osnažuje samopoštovanje i samopouzdanje te olakšava ostvarivanje novih društvene interakcija. Nerijetko, sa ljepšim izgledom, pacijenti ponovno osjećaju svoju vlastitu vrijednost, postojanost i važnost u svojoj zajednici te se osjećaju zadovoljni i sretni.

I za kraj, ukoliko ste zadovoljni i sretni onda ste i smireniji i bolje spavate, Vaše tijelo ponovno otpušta hormone i neurotransmitere koji imaju pozitivan utjecaj na Vaše tijelo i imamo jedan zdravi unutarnji krug koji održava balans Vašeg uma i tijela, estetike i zdravlja.

ciscenje lica-Recovered

čišćenje i njega lica

Čišćenje i njega lica spada pod osnovnu higijenu kože, bitno je jednako kao i pranje zubi.

Lice bismo trebali čistiti i njegovati svakodnevno ujutro i navečer i po potrebi češće ukoliko smo pod nekom terapijom ili koristimo lice u profesionalno/amaterskom zanimanju te ga redovito tretiramo različitim make up preparatima.Čišćenje lica obavljamo prvenstveno sami unutar svog doma koristeći najčešće nama ugodan kozmetički preparat, gel , sapun i običnu vodu. Sama voda i sapun nisu dovoljni za pravilno čišćenje lice jer isušuju lice, no znaju se prepisati osobama za povremeno korištenje sa masnom ili mješovitom kožom. Osim kod kuće preporuča se povremeno čistiti lice u specijaliziranim medicinsko- kozmetičkim salonima ili zdravstvenim ustanovama kako bi se čišćenju i njezi lica pristupilo na stručan način sa profesionalnim preparatima i aparativnim rješenjima.

Kako bi uopće znali pružiti svome licu optimalnu njegu pa tako i čišćenje lica važno je znati kojem tipu kože vaše lice pripada.

Depilacija voskom

egipatska depilacija

Je drevna metoda  uklanjanja neželjenih dlačica poznata više od 2000 .g.  Uklanjanje neželjenih dlačica radi se upotrebom šećerne paste koja se ne zagrijava i lako se odvaja od koze ne skidajući zaštitni sloj koze sto rezultira manje neugodni i bolnim iskustvom. Jedna od brojnih prednosti je  mogućnost uklanjanja dlačica sa bilo kojeg dijela tijela redovitim uklanjanjem količina novih rastućih dlačica se smanjuje. One dlačice koje ipak izrast su meke i tanje…

Ta stara/nova metoda sastoji se u uporabi posebne šećerne paste (gotovo svaki kozmetički salon ima svoju verziju šećerne paste), koja se nanosi na kožu, a odstranjuje se na različite načine (jednokratnom trakom, pastom koja je nešto tvrđa itd.). Prednost je te metode manja bolnost, prirodni sastav te da ne izaziva iritaciju.

Depilacija voskom

depilacija voskom

Uporaba toplog ili hladnog voska vrlo je česta metoda uklanjanja neželjenih dlačica sa različitih dijelova tijela. Kako bi se efikasnije skinule, dlačice ne bi trebale biti prekratke – idealna  veličina je nekoliko milimetara (najbolje oko 5 mm), a koža područja depilacije očišćena kako ne bi bila masna. Prije dolaska na tretman, preporuča se izbjegavanje korištenja losiona ili ulja na područja koja će se tretirati.

Vosak se nanosi izravno na kožu i skida jednokratnim trakama, naglim pokretom u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Nakon toga se na kožu nanosi sredstvo za dezinfekciju i smirivanje iritacije kože. Prednosti ove metode odgođen rast dlačica za 3-6 tjedana, prorjeđivanje dlačica i glatka koža.

Manji nedostaci su kratkotrajna  bolnost uglavnom samo i isključivo u momentu potezanja trake – vrlo rijetko bolnost zaostaje nakon tretmana; pokoja dlačica koja zna  urastati po tretmanu i nastanak sitnih, crvenih točkica koje mogu potrajati nekoliko dana, najčešće do tri dana. Ukoliko se isto dogodi preporučamo kod kuće stavljati losion ili kremu  za smirenje, njegu i brzi oporavak kože.

 

Threading

Threading

Čupanje obrva i dlačica s lica uz pomoć tankog konca tehnika je koja je osvojila svijet. Metoda je uglavnom bezbolna i vrlo brza, a rezultati odlični. 

Ove metodu skidanja neželjenih dlačica koriste i celebrity dive, a možda najbitnije je da se ovom metodom mogu skinuti i vrlo tanke i male jedva izrasle dlačice, obrve. Obrve počupane koncem glađe su i tanje prilikom novog rasta i  učestalom primjenom ove metode samo čupanje dlačica postaje bezbolnije s vremenom. Threading se primjenjuje na području obrva, nausnica i lica, a rezultati traju do četiri tjedna

Ovo je ujedno higijenski poželjnija metoda jer konac se koristi jednokratno odmah po završetku tretmana se i baca. Tijekom upotrebe dodiruje samo područje lica koje se i tretira i nema potrebe za korištenjem  dodatnih preparata.

Sam postupak traje desetak minuta za obje obrve a za nausnicu i dodatne dijelove lica naravno ovisi o količini neželjenih dlačica no ne bi trebao biti dulji od tridesetak minuta. Nuspojava skoro pa i nema pa je threading idealan za osobe i s osjetljivim tipom kože.

Eyebrow powder

Eyebrow powder

Puder obrve su novija metoda mikropigmentacije obrva. Puder obrvama na licu se postiže suptilan efekt promjene bez straha od preizraženih obrva.

Puder obrve rade se mašinicom, za razliku od poznatog klasičnog iscrtavanja koji se radi ručno, a jedna su od idealnijih metoda unosa pigmenta u kožu. Mašinicom se kontrolira unos pigmenta u kožu, jednako se raspoređuje njegova količina i dubina unosa.

Ova jedinstvena tehnika mikropigmentiranja ne ostavlja ožiljke niti uzrokuje neželjene promjene pigmenta (sive ili čak crvene obrve).

Dok se iscrtavanjem dobiva efekt prirodnih dlačica, puder tehnikom postiže se izgled blago osjenčanih, našminkanih obrva, kao da smo kistom i sjenilom zasjenčali obrve.

Lifting eyelashes

Lash lifting

Lash lift – podizanje trepavica je bezbolan keratinski tretman neagresivnog uvijanja i podizanja trepavica koji je osmišljen za sve žene koje ne žele ekstenzije ,a žele lijep i zavodljiv pogled. Ovaj tretman sve više dobiva na popularnosti jer je jednostavniji od stavljanja trajnih umjetnih trepavica, jeftiniji i lakši za održavanje, a može jako dobro izgledati, a učinak ovisi o vašim trepavicama.

Lash lift čini upravo to što mu naziv govori – podiže, uvija i daje definiciju vašim trepavicama, koje su u kombinaciji s bojanjem, tamnije i primjetnije.

Rezultat traje od 6-8 tjedana . Ako imate dulje trepavice, čak vam više niti neće biti potrebna maskar

SPL lica

spm lica

Uključuje poticanje limfne cirkulacije s naglaskom na područje oko očiju- donji kapak, jačanje mikrocirkulacije, smanjivanje podbratka aktivacijom potkožnog masnog tkiva te zatezanje kože lica antigravitacijskim potezima uz pomoć SPM aparata iz linije poznatog proizvođača Wayergans.  

SPM aparat (kratica od saugen pumpen massage) koristi usisne ventuze različitih jačina usisa ovisno ciljanom tretmanu, malih dimenzija prilagođenih za tretman osjetljive kože lica.Rezultati su vidljivi odmah nakon prvog tretmana – smanjuje se natečenost lica, koža se zaglađuje i poprima zdravi sjaj.  Preporuča se napraviti jedan tretman mjesečno no može i češće ukoliko ima potrebe za istim.  

Također preporučamo savjetovanje sa našim stručnim timom prije samog tretmana ukoliko postoji jaka preosjetljivost na mehaničko zatezanje lica kako bi se tretman mogao prilagoditi Vašem tipu kože lica. Ukoliko postoji jaka trenutna upala (aktivne akne) ili nedavno izvršen estetski zahvat, kemijski peeling jačih koncentracija kiselina, laser ili minimalno invazivni tretman (botox , filer) preporučamo savjetovanje s nama o prikladnom odabiru termina izvršenja tretmana. 

 

Recenzije klijenata

naši zadovoljni klijnti

T.D

Prezadovoljna sam sa tretmanima čišćenja lica i pedikure 🙂 preporuke svima! lice je preporođeno, stopala obnovljena. Osoblje je ljubazno, ambijent ugodan i dobit ćete iznimno vrijedne savjete za njegu kože..

OŽUJAK 2022

S.B

Osoblje je ljubazno i stručno. Za vrijeme tretmana cijelo vrijeme objašnjavaju postupke i zbog čega se radi određeni postupak. Konkretno sam radila čišćenje lica i pedikuru te sam više nego zadovoljna.❤

OŽUJAK 2022

M.J.B

Od ulaska u zgradu pravo oduševljene, prate se sve epidemiološke mjere! Ljubazna dIjelatnica ba pedikuri, također na masaži,sve objasne i bilo mi je prekrasno! Preporučam svima i vidimo se opet !

OŽUJAK 2022

Posjeti nas...

Podijelite svoje iskustvo

Voljeli bismo čuti što mislite o našoj usluzi!

opustiti se...pomladiti...
© Copyright 2022 MEDIVIA. Sva prava pridržana. Dizajn: GL design