Prepustite se našem tIMU

Nutricionizam

Iako je nutricionizam relativno mlada znanost, njegova važnost je svakako prepoznata u svim segmentima društva. Prehrana je dio naše svakodnevice i kao takva je vezana uz sve elemente privatnog i društvenog života pojedinca.

Pravilno usvajanje zdravih prehrambenih navika

U Centru Medivia želimo da promjenu prehrane i usvajanje zdravih prehrambenih navika iz terapije pretvorite u promjenu životnog stila. Iako promjene najčešće nisu jednostavne, nakon pravilnog usvajanja zdravih prehrambenih navika više se nikada nećete poželjeti vratiti starim obrascima ponašanja.

Problem pretilosti

Danas se primarni fokus, a koji se bavio rješavanjem problema manjka nutrijenata, prebacuje na probleme uzrokovane obiljem i prekomjernim unosom. Posebna pozornost se usmjerava na unaprjeđenje zdravlja implementacijom aspekata pravilne prehrane. Kod problema pretilosti veći se naglasak stavlja na edukaciju i usvajanje pravilne prehrane koja će postati stilom života. Na taj način pacijent dobiva dijetoterapiju prilagođenu vlastitim nutritivnim potrebama, a ne rigoroznu restrikcijsku dijetu koja obećava samo kratkotrajni uspjeh.

Poseban naglasak stavljamo na individualni pristup svakom pacijentu, jer je individualnost upravo ono što nutricionizam čini toliko zanimljivim. Plan prehrane i prateća dijetoterapija usko su vezani uz zdravstvene i nutritivne potrebe svakog pojedinca. Također, veliku pažnju pridajemo osobnim željama i motivaciji pacijenta.

Nutricionistička podrška i dijetoterapija

Osim problema pretilosti, u Centru Medivia nudimo nutricionističku podršku i dijetoterapiju raznih kliničkih stanja vezanih uz probleme endokrinološkog sustava. To mogu biti šećerna bolest, poremećaji u radu štitnjače ili ginekološki poremećaji. Također bolesti probavnog sustava, poremećaji krvnog tlaka, ali i razna druga stanja koja zahtijevaju posebne prehrambene potrebe.

Zdravo mršavljenje

Iako je sve veća briga o pravilnoj prehrani svakako pozitivan trend, sa sobom je nažalost povećao i nepovjerenje, nedoumice i zbunjenost nizom kontradiktornih informacija iz pogrešnih izvora. Upravo zbog toga kao osnovnu misiju imamo približiti brigu o pravilnoj prehrani na točan i razumljiv način. Stoga, ukoliko želite zdravo mršaviti uz kontinuirani nadzor i edukaciju stručnog osoblja tu smo! Težite li ka poboljšanju svojeg nutritivnog i zdravstvenog statusa ili pak samo želite dobiti provjerene i točne informacije koje vas zanimaju o prehrani – obratite nam se s povjerenjem!

KONTAKT PODACI:

Monika Fumić, mag.nutr.

Mail adresa: monika.fumic@medikol.hr / info@medivia.hr