Prepustite se našem tIMU

Trudnice i mame

Ponuda vježbi i masaža za trudnice

Nudimo program vježbi za trudnice koje su svojim intenzitetom, trajanjem i učestalošću u potpunosti prilagođene individualnim potrebama. Vježbe su namijenjene trudnicama dobrog općeg zdravstvenog stanja (poželjno je da trudnica sa sobom ponese i odobrenje ginekologa). Vježbe se provode individualno ili u grupama pod stručnim nadzorom certificiranih voditelja, bacc. physioth. Vrste vježbi uključuju vježbe za razvijanje i održavanje dobre kondicije. Sastoje se od aktivnosti za poboljšanje kardiorespiratornog (aerobne) i koštano-mišićnog (vježbe s otporom) statusa. Potom vježbe za održavanje posture tijela, vježbe mišića zdjeličnog dna, trening trbušnih mišića, vježbe istezanja, vježbe snage, aerobne vježbe, vježbe za poboljšanje cirkulacije te provodimo tehnike relaksacije.

aerobne vježbe

aerobne vježbe

Prilikom izvođenja aerobnih vježbi aktiviraju se velike skupine mišića u kontinuiranom ritmičnom obliku.

Cilj aerobnih vježbi u trudnoći je povećanje pulsa, veća potrošnja kisika, povećanje tonusa mišića i održavanje i/ili povećanje učinkovitosti respiratornog i krvožilnog sustava.

U Centru Medivia, u sklopu prenatalnih i postnatalnih treninga naše trudnice, ovisno o kondiciskoj spremi najčešće odabiru ples, aerobik i hodanje kao aerobnu aktivnost.

Vježbe snage i istezanja

Trening snage je vrsta fizičke aktivnosti kojom koristeći otpor ili vlastitu tijela pobuđujemo mišićnu kontrakciju i tako gradimo snagu, anaerobnu izdržljivost i veličinu mišića. Primjenjuje se u prvom i drugom tromjesečju uz naglasak na posturalne mišiće i mišiće gornjih ekstremiteta.

Vježbe fleksibilnosti (istezanja)

Aktivno se provode 10-15 minuta na kraju svakog treninga, kako bi smo tijelo opustili nakon provođenih aktivnosti. Kod naših trudnica, ne potičemo pretjerano istezanje, posebice u zadnjem tromjesečju. Razlog tome je povećana elastičnost vezivnog tkiva koja može dovesti do nestabilnosti u zglobovima i narušiti balans prilikom progresije trudnoće.

vježbe snage i istezanja

Vježbe za mišiće zdjeličnog dna i trbušnih mišića

Fokus u programima vježbanja za trudnice su upravo mišići zdjelice i abdomena. Osvještavanje aktivacije i relaksacije mišića tog područja doprinosi aktivnom sudjelovanju u prirodnom porodu, boljim seksualnim odnosima tijekom i nakon trudnoće, smanjenju inkontinencije te povećava samopouzdanje svake žene.

Vježbe za poboljšanje cirkulacije

U kasnijim fazama trudnoće, nakupljanje vode u tijelu normalna je i prirodna pojava.  No zadržavanje vode može biti pokazatelj smanjenog protoka cirkulacije u određenom segmentu tijela. Vježbe za poboljšanje cirkulacije usmjerene su na pokrete u zglobovima i pozicije tijela koje omogućuju najlakše i najbrže proticanje limfe kroz ekstremitet i njihovu prirodnu drenažu.

vježbe za poboljšanje cirkulacije
postura

Pravilno držanje tijela

Posturu gradimo kroz aktivaciju naših mišića. Svakodnevne aktivnosti koje obavljamo su glavni oblikovači naše posture. Neaktivnost posturalnih mišića dovodi do nesrazmjerne aktivacije i relaksacije ostalih mišića u našem tijelu što rezultira vizualnom promjenom skladne i lijepe figure tijela. Pod pravilnim držanjem tijela, podrazumijeva se pozicija tijela u kojoj ono može izvoditi najbolju i najefektivniju aktivnost.

Slika_1

Postnatalni treninzi

B/S Spanga je moderna medicinska metoda koja brzo, bezbolno, uspješno i učinkovito rješava ispravljanje uraslih noktiju. Jednostavna je za postavljanje u profesionalnim uvjetima i specijaliziranim salonima medicinske Pedikure. Sigurna je i za dijabetičare, jer nema abrazije ili metalnih dijelova koji bi mogli uzrokovati zadiranje u meso ili kanal nokta. Mala špangica načinjena od izuzetno otporne specijalne sintetičko staklo-plastične mase ojačane fiberglasom, strogo određene debljine i elastičnosti, lijepi se preko ploče nokta, pobrusi se, fiksira i po želji prelakira, te se i ne primječuje na noktu. Djeluje na urasli nokat tako da vuće krajeve uraslog nokta prema van i ispravlja ga u rastu. Može se postavljati više puta tj. koliko je potrebno da bi se nokat potpuno ispravio i oslobodio korisnika boli. Djeluje do 4 tjedna i tada špangicu treba zamjeniti novom i ponoviti postupak do potpunog ispravljanja nokta.

Slika_5

Relaksacijske vježbe i tehnike disanja

Kurije oči su debela i tvrda zadebljanja na koži. Mogu se pojaviti bilo gdje na stopalima, a pogotovo na mjestima gdje je koža izložena stalnom trljanju obuće. Najčešće se stvaraju na peti i na bočnim dijelovima prstiju, gdje neudobna i uska cipela najjače pritišće kožu. Postoje dva oblika kurjih očiju. Meki oblici se javljaju među prstima kao posljedica pojačanog pritiska na kožu i znojenja, dok se tvrđi oblici stvaraju na gornjim dijelovima prstiju ili na tabanima zbog pojačanog mehaničkog pritiskanja prilikom hodanja. Redovitim posjetom i njegom kod stručnog  pedikera uklanjaju se kurje oči steriliziranim alatom.

Recenzije klijenata

naši zadovoljni klijnti

T.D

Prezadovoljna sam sa tretmanima čišćenja lica i pedikure 🙂 preporuke svima! lice je preporođeno, stopala obnovljena. Osoblje je ljubazno, ambijent ugodan i dobit ćete iznimno vrijedne savjete za njegu kože..

OŽUJAK 2022

S.B

Osoblje je ljubazno i stručno. Za vrijeme tretmana cijelo vrijeme objašnjavaju postupke i zbog čega se radi određeni postupak. Konkretno sam radila čišćenje lica i pedikuru te sam više nego zadovoljna.❤

OŽUJAK 2022

M.J.B

Od ulaska u zgradu pravo oduševljene, prate se sve epidemiološke mjere! Ljubazna dIjelatnica ba pedikuri, također na masaži,sve objasne i bilo mi je prekrasno! Preporučam svima i vidimo se opet !

OŽUJAK 2022

Posjeti nas...

Podijelite svoje iskustvo

Voljeli bismo čuti što mislite o našoj usluzi!

opustiti se...pomladiti...
© Copyright 2022 MEDIVIA. Sva prava pridržana. Dizajn: GL design